Gullash

Klassisk gryderet fra Ungarn. Ofte betegnet som den ungarske nationalret. Paprika er er vigtig og prioriteret højt i opskriften
I Ungarn serveres den med Galuska. En slags pasta lavet på hvedemel, æg og vand.
Herhjemme høre kartoffelmos til, men godt kogt pasta kan være som Galuska

kr. 75,00kr. 145,00

Ingredienser

Oksekød, Økologisk hakket Tomat, Bacon,  Økologisk piskefløde, Økologisk løg, Peberfrugt, Økologisk hvidløg, Salt, Laurbær, Stærk paprika.

 

Tilberedning

Indholdet fra glas kommes i en gryde, og varmes langsomt op. Saucen er koncentreret og kan tilsættes mere vand. Saucens konsistens kan justeres med majsstivelse som er rørt op i lidt koldt vand. Brug lidt af gangen, saucen tykner først når den koger. Smages eventuelt til med lidt salt
Serveres med kartoffelmos eller med pasta der gerne må være kogt meget blød.

Retten kan forlænges ved at tilsætte friske gulerødder skåret i mindre stykker og grønne bønner. Begge dele koges med i 5-7 minutter

Næringsindhold pr. 100 g

  • Energi, kJ  439
  • Energi, kcal  105
  • Fedt, g  6,1
    • heraf mættede fedtsyrer, g  3,1
  • Kulhydrat, g  3,7
    • heraf sukkerarter, g  2,8
  • Kostfibre, g  0,8
  • Protein, g  8,6
  • Salt, g  0,8
Bedst før: 1 år efter produktions dato Efter åbning: 3-5 dage i køleskab